Toerisme

Kloosterburen is in de regio één van de kernplaatsen en staat bol van de activiteiten en bezienswaardigheden. Hieronder treft u een overzicht van alle activiteiten en bezienswaardigheden:

Willibrorduskerk: De Willibrorduskerk is het middelpunt van Kloosterburen. De kerk is gebouwd in 1842 en ontworpen door de bekende architect P.H.J. Kuipers. De kerk bevat een orgel uit 1925 van de firma Adema. In 1904 is de kerk uitgebreid. Iedere zondag wordt hier afwisselend met de kerk in Wehe-den Hoorn een dienst gehouden. De kerk is op woensdagmiddag open voor bezichtiging.

Cloostertuin: De cloostertuin was tot 2016 een bloementuin. Na de oprichting van stichting Sint-Jan en aanverwante organisaties werd de bloementuin omgebouwd tot een werktuin, met veel groen en wandelpaden. Tevens wordt de tuin onderhouden door cliënten van dagbesteding Mien Toentje.

Carnaval: Kloosterburen staat bekend om zijn rooms-katholieke enclave. Daarbij is in 1970 een carnavalsvereniging opgericht, genaamd Oldeclooster. Deze organiseert 40 dagen voor Pasen een groot carnavalsfeest, waarbij tevens op zondag een optocht is. Deze is zeker een bezoek waard.

Biervatrollen & Ronde van Kloosterburen: Ieder jaar organiseert café Willbrord in de eerste drie weken van de noordelijke zomervakantie de feestweekenden. Vast onderdeel daarvan is de jaarlijkse wielerronde, welke georganiseerd word door een apart comité. Ook zijn er ieder jaar de spannende biervatrolwedstrijden, waarbij verschillende teams over een baan met hindernissen gaan.

De Wadden & kwelders: Genieten van het weidse uitzicht en ontstressen? Ga dan zeker eens achter bij de dijk en de polders kijken. Bij helder weer is het uitzicht reikend van Eemshaven tot aan Schiermonikoog. In de avond kan men wellicht de vuurtorens van alle Waddeneilanden zien!

Kunst & cultuur: Kloosterburen kent enkele galerijen en kunstprojecten. Kijk voor actuele gegevens in de bedrijvengids elders op deze site.