Jaarverslag Dorpsbelangen Kloosterburen 2023/2024

We begonnen met de jaarvergadering waar 8 leden aanwezig waren. . Vervolgens kwam het jaarlijkse eieren zoeken met de kinderen van de basisschool Mandegoud en de peuterschool. 45 kinderen deden hun best in de kloostertuin en de speeltuin. Bijna alle eieren zijn gevonden inclusief het gouden ei.

Vervolgens met de kinderen naar Willibrord gegaan voor een beetje drinken en de prijsuitreiking. Ze kregen allemaal een chocolade paashaas mee naar huis En de kinderen die het gouden ei hadden gevonden kregen een kadootje.

Toen kwam alweer de dodenherdenking, dit jaar in de kleine kerk, dit bleek een hele fijne locatie, spreker was dhr Wierenga van de gemeente Het Hogeland en ook waren er 2 kinderen van Mandegoud die een gedicht voorlazen. Ferdinand speelde prachtig op de piano. met de 2 drummers deden we een rondje om de kerk lopen en toen naar het monument waar de krans werd gelegd. 2 mensen van st. Caecilia speelden vanuit de toren  de last post en het Wilhelmus.

Na afloop kon men nog een kopje koffie krijgen in de kerk.

We zijn met  Dorpsbelangen Kloosterburen, Molenrij, Kruisweg en Hornhuizen om tafel geweest en hebben een werkgroep opgericht om de zorgen van het woning tekort te bespreken en actie te ondernemen, eerst komt er een enquête onder de bewoners en locaties zoeken waar eventueel gebouwd kan en mag worden. Dit zit nog in een beginfase.

Er is weer een herhaling geweest van de AED cursus. Alle cursisten zijn geslaagd.

In september was er weer de schuurverkoop, er waren wat minder aanmeldingen dan het jaar ervoor en we besluiten dat we het een twee jaarlijkse verkoop van maken. Het jaar waarin er geen schuurverkoop is komt dan iets voor de kinderen, dit jaar komt dat te vervallen omdat de  5x 11 commissie van c.v Oldeclooster dan wat heeft gepland.

Het plantsoen is tijdens nl doet vrij gemaakt van de Japanse duizendknoop. De burgemeester en 2 wethouders hebben samen met Dorpsbelangen en coöperatie Kloosterenburen  mee geholpen. We kunnen nu  verder met inrichten.

Kloosternijs is deze keerhuis aan huis rondgebracht. De volgende komt weer alleen bij de leden.

Tot zover weer het verslag.